Місяць: Липень 2022

Макрон назвав продовольчу кризу «зброєю війни» Росії

Президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до Камеруну 26 липня назвав глобальну продовольчу кризу однією з знарядь війни Росії, повідомляє Reuters. Припущення, що винні західні санкції, він відкинув.

Джонсон вручив Зеленському нагороду за лідерство імені Черчіля

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, який пішов у відставку, вручив президенту України Володимиру Зеленському нагороду за лідерство імені Вінстона Черчіля під час зустрічі у відеоформаті.

Пелосі пригрозила визнати Росію спонсором тероризму

Спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі пригрозила держсекретареві Ентоні Блінкену, що конгрес самостійно внесе Росію до списку країн-спонсорів тероризму. Про це пише Politico.

Влада КНДР звинуватила США у спробі створити подібність НАТО в Азії

Міністерство закордонних справ (МЗС) КНДР розкритикувало ухвалену на саміті НАТО нову стратегічну концепцію. Про це повідомило північнокорейське Центральне телеграфне агентство (ЦТАК) із посиланням на представника відомства.

ЗМІ повідомили про підготовку Трампа до оголошення про участь у виборах 2024 року

Колишній президент США Дональд Трамп розглядає можливість оголосити про початок своєї кампанії щодо боротьби за посаду глави держави у 2024 році до листопадових проміжних виборів. Про це повідомляє телеканал CNN.

У Норвегії пообіцяли дізнатися у компаній про можливість постачання газу Україні

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере пообіцяв дізнатися у нафтогазових компаній країни, якщо вони мають можливість постачати газ Україні. Про це він заявив у ході спільної прес-конференції з українським президентом Володимиром…