Парламентські партії по-різному оцінюють звільнення Андрія Богдана з посади голови Офісу президента і призначення на цю посаду Андрія Єрмака.

У партії “Голос” бачать у заміні керівника Офісу президента збільшення зусиль з пошуку миру на Донбасі, але застерігають від втрати суверенітету на цьому шляху.

Пряма мова голови партії “Голос” Святослава Вакарчука: “Призначення голови офісу президента – право президента. Андрій Єрмак не просто політик і не просто юрист, він – переговорник команди президента з Москвою. Це призначення може означати, що питання Донбасу буде пріоритетом для команди президента.

Дуже важливо, щоб при цьому у будь-яких переговорах ключовим було збереження суверенітету та цілісності України та гарантувалося, що жодне політичне питання не буде обговорюватися, доки не будуть вирішені питання безпеки”.

У “Голосі” нагадали, що партія вимагає перегляду Мінських угод, оскільки “вони підписані під тиском, їх реалізацію не підтримує більшість громадян України”.

У “Європейській солідарності” оцінюють кадрові зміни в ОП ще менш оптимістично, там вважають, що рішення Зеленського свідчить про те, що “проросійське оточення президента взяло гору над представниками олігархії”.

Народна депутатка від “ЄС” Ірина Фріз: “Якщо раніше говорили про “повзучий” чи гібридний реванш, то тепер у нас буде реванш в “турборежимі”, адже час спливає, рейтинги й далі будуть сипатись, а “великий брат” вимагає розчистити плацдарм. Вони “зроблять” Україну разом з Путіним….якщо ми це дозволимо”.

Фріз заявила, що новий глава ОП намагатиметься “ламати” парламент на ухвалення рішень щодо проведення в цьому році виборів в ОРДЛО, що призведе до “легалізації сепаратистьких режимів”, амністії бойовикам, ухвалення законопроекту про подвійне громадянство.

У партії “Опозиційна платформа – За життя”, яка, зважаючи на реакцію “ЄС”, мала би радіти призначенню Єрмака, реагують на це рішення спокійно.

Народний депутат з фракції ОПЗЖ Микола Скорик: “Це косметична заміна всередині команди президента. Важливий курс, а курс не зміниться. Діалогу з Донбасом реального немає, тому це внутрішня справа команди президента”.

Голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що наслідком звільнення Богдана і призначення на його посаду Єрмака буде те, що зовнішній політиці приділятиметься більше уваги, але принципових змін у політиці очікувати не варто.

“Єрмак традиційно займався зовнішньополітичними питаннями. Найімовірніше, буде десь у цей бік зміна

Він для нас не новий абсолютно, так, просто на новій посаді. Я думаю, що з точки зору звичайних людей, які гуляють вулицею, особливо нічого не зміниться в цьому стосунку. У нас є програма партії, програма уряду – це і є основа, на яку потрібно орієнтуватися, а люди можуть змінюватися”, каже Арахамія.

У “Батьківщині” Юлії Тимошенко наразі від публічних коментарів кадрових рішень президента утримались.

Від ЦПД

write paper for me
안양출장안마 Система управління боєм Delta має значні переваги над своїми конкурентами завдяки своїй гнучкості, швидкості прийняття рішень, високій кібербезпеці та інтеграції з сучасними технологіями. Delta та її потенційні конкуренти Хоча інші системи, такі як американська C4ISR або ізраїльська BMS, є серйозними конкурентами, Delta залишається унікальною через свою здатність до децентралізованого управління та інтелектуального аналізу даних