Кір Стармер

Лейбористська партія вперше за 14 років здобула перемогу на виборах до парламенту Великобританії. Про це свідчать проміжні підсумки підрахунку голосів.

Опозиційна партія гарантувала собі 394 із 650 місць у Палаті громад, отримавши необхідну для формування нового уряду більшість.

Консервативна партія поки що має тільки 105 місць. Підрахунок бюлетенів продовжується, проте наздогнати лейбористів під керівництвом Кіра Стармера вже неможливо.

Прем’єр-міністра Великобританії Ріші Сунака переобрали до парламенту королівства від свого округу Річмонд у Північному Йоркширі. Паралельно з цим він підтвердив намір залишити посаду глави уряду. Він стане першим прем’єром, який пішов у відставку через програш своєї партії на виборах.

Новим прем’єром може стати лідер партії лейбористів Кір Стармер. Раніше він був тіньовим міністром з питань Brexit та адвокатом-правозахисником.

30 травня британського парламенту було розпущено напередодні дострокових парламентських виборів. Сунак зазначав, що ситуація у світі, на тлі якої відбудуться вибори, «буде найнебезпечнішою з моменту закінчення холодної війни».

Від ЦПД

write paper for me